اهمیت مشاوره پیش از ازدواج:اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

 اکثر زوج‌ها به مراسم ازدواج خود، بیش‌از اصل ازدواج‌شان اهمیت می‌دهند! باتوجه به آمار بالای طلاق به نظر می‌رسد آن‌ها برای حفظ زندگی مشترک با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند. زوج‌هایی که به آخر خط می‌رسند، از نظر روانی احساس امنیت نمی‌کنند و علاوه بر مشکلات خارجی با مشکلات داخلی نیز مواجه‌اند. باتوجه به هزینه‌ای که برای ترتیب دادن یک مراسم عروسی می‌کنید آیا عاقلانه نیست که کمی هم به فکر تقویت رابطه‌ی خود با همسرتان باشید؟!

بسیاری از نامزدها خود را آماده ازدواج می‌دانند و شاید تا حد زیادی نیز حق داشته باشند؛ ولی آن‌ها غالباً مشکلات پیش‌رو را درنظر نمی‌گیرند. به زوجین اکیداً توصیه می‌کنیم تا حد امکان زندگی مشترک خود را به خوبی آغاز کنند تا مجبور به کمک گرفتن از مشاوران نشوند. اگر آن‌ها به چند نکته توجه کنند در آینده مشکلات کمتری خواهند داشت، ولی زوجین چرا به مشاوره پیش از ازدواج نیاز دارند؟

 



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 17 ارديبهشت 1395برچسب:, | 13:38 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
تاريخ : چهار شنبه 15 ارديبهشت 1395برچسب:, | 23:49 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
تاريخ : چهار شنبه 15 ارديبهشت 1395برچسب:, | 23:22 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
 
اسم، القاب و نسب امام کاظم(ع)
اسم شریف آن حضرت، موسی پسر جعفر، پسر محمد باقر، پسر علی (زین العابدین)، پسر حسین، پسر علی، پسر ابوطالب (ع) است. امام(ع) در تاریخ یکشنبه هفتم صفر سال 128 هجری در روستای «ابواء» بین مکه و مدینه به دنیا آمد و بنابر قول مشهور در سال 183 هجری در زندان هارون الرشید، مسموم و به شهادت رسید و در ضلع غربی بغداد در مقبره‌ معروف به مقابر قریش به خاک سپرده شد. البته هم اکنون نام آن مکان کاظمین است.
شیخ مفید می‌گوید: این مقبره در گذشته محل دفن بنی هاشم و سران قبایل و اشراف بود.
مادر امام کاظم(ع) حمیده‌ی بربریه نام دارد. همچنین به او حمیده‌ی مصفّاه گفته شده است، ولی ابن شهر آشوب، حمیده‌ی مصفّاه را دختر صاعد بربری با کنیه‌ی «لؤلؤ» مادر موسی بن جعفر(ع) می‌داند.
عبدصالح، کاظم، صابر و امین از القاب آن حضرت است که کاظم از مشهورترین آن است.
شیخ مفید می‌گوید: ابا ابراهیم، اباالحسن و ابا علی از کنیه‌های حضرت است. برخی نیز، ابوالحسن اوّل، ابوابراهیم، و ابواسماعیل را به عنوان کنیه‌های حضرتش ذکر می‌کنند.


ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 14 ارديبهشت 1395برچسب:, | 16:13 | نویسنده : اعضای فعال کانون |

مجید معارف، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران درباره جایگاه تعلیم و تربیت و فراگیری علم در اسلام می‌گوید: یکی از بهترین کتاب‌های حدیثی شیعه کتاب «الکافی» نوشته مرحوم کلینی است که دومین کتاب فرعی آن کتاب «فضلُ العلم» یعنی ارزش و جایگاه علم است و این مسأله را بنابر روایت معصومان(علیهم السلام) توضیح می‌دهد.
وی در ادامه اظهار می‌دارد: در وجوب اصل دانش و جست‌وجوی آن و تشویق همگانی به تعلیم و تعلّم، نخستین روایت از امام صادق(علیه السلام) به نقل از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) است که فرمودند: «دنبال علم رفتن بر هر مسلمانی واجب است، آگاه باشید خداوند، جویندگان دانش را دوست دارد»؛ بنابر برخی روایات، طلب علم رابطه ای مستقیم با داشتن پرسش و مسأله دارد، به عبارت دیگر در برخی روایات کلید علم پرسش است و به میزانی که ذهن انسان درگیر پرسش و مسأله باشد، در پی کسانی می‌رود که بتوانند پاسخ این پرسش‌ها را بدهند و این روند از دوران ائمه معصوم(علیهم السلام) مرسوم بوده است.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 12 ارديبهشت 1395برچسب:, | 15:51 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
  چکيده: تصاویر کارت پستال روز معلم, جدیدترین کارت پستال های روز معلم

ای معلم ای نفس در جان من

 ای معلــم خون هر شریان من

ای معلـــم ای تجلیگــــاه مــن

 ای که نـورت پرتــو ایمــان مـن

 قرآن کريم به عنوان چراغ پر فروغ و سراج وهاج که کاملترين برنامه و قوانين را براي سعادت بشر دارد در آيات نورانيش مکتب تعليم و تربيت اسلامي را به زيبائي هرچه تمام ترسيم نموده است و خداوند را به عنوان اولين معلم بشر معرفي نموده که به پيامبرش در آغاز بعثت فرمود: ( اقراء باسم ربک الذي خلق، خلق الانسان من علق، اقراء و ربک الاکرم الذي علم بالقلم علم الانسان مالم يعلم) (سوره علق) و اينچنين مکتب تعليم و تربيت اسلامي به عنوان مکتبي ممتاز، مستقل و با مباني و اصول مشخص پديدار گرديد که در اين مکتب علم و دانش، معلم و متعلم (شاگرد و مربي) و مدرسه و مکتب خانه از جايگاه بسيار ارزشمند و رفيعي برخوردارند. ما در اين مقاله علاوه بر نگرشي کلي به مکتب تعليم و تربيت اسلامي به جايگاه معلم و رسالت معلم و ويژگي هاي يک معلم از منظر آيات وحياني قرآن کريم و روايات نوراني حضرات معصومين (عليهم السلام) پرداخته ايم و رسالت يک معلم قرآني را همان رسالت خداوند و رسالت رسولان الهي در هدايت، سرپرستي و خروج از ظلمات به سوي نور و رشد و کمال بخشي انسان به قرب حضرت حق دانسته ايم.

معلمی وظیفه ای بس گرانقدر و ارزشمند در اسلام است. اولین معلم خداوند متعال است که فرمود: الرحمن، علم القرآن... خداوند رحمان قرآن را آموخت... دومین معلم، پیامبر اکرم(ص) است که خود فرمود: من معلم برانگیخته     شده ام و ائمه اطهار و بزرگان دین نیز هر یک معلمانی برجسته و راهنمایانی بس شایسته بوده اند.

 

 



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 12 ارديبهشت 1395برچسب:, | 13:46 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
تاريخ : دو شنبه 6 ارديبهشت 1395برچسب:, | 15:47 | نویسنده : اعضای فعال کانون |

اهميت و جايگاه اعتكاف در متون و آموزه هاي ديني

مقدمه

بر اساس آيات نوراني قرآن نيازمندي هاي بعد جسماني براي خود انسان مشخص و معلوم بود ، امّا بعد روحي انسان يك امر پيچيده است كه خداوند به خودش نسبت داده (و نفخت فيه من روحي)

خداوند متعال عبادات را نوعاً براي رشد و تعالي و تامين نيازهاي معنوي انسان به صورت واجب و مستحب تشريع نموده است لذا تنوع عبادتها در اسلام دقيقاً به دليل نيازهاي گوناگون انسان است كه هر عبادتي بخشي از نيازهاي روح انسان را برآورده مي كند .

انسان در گريز از تعلقات مادي و دلبستگي دنيوي گاهي ناگريز از پناه بردن به گوشه خلوت است تا به دور از همه تعلقات مادي با خداي خود نجوا كند و كدورت وزنگار را از چهره جان بزداييد و دركسب زاد و توشه سفر آخرت انديشه كندواعتكاف چنين فرصت ومجالي براي انسان
پيش مي آورد.

اعتكاف فصلي است براي بارش باران رحمت الهي و شستشوي آلودگي هاي گناه و تطهير صحيفه ايمان و نوراني ساختن دل و صفا بخشيدن به روح و مجالي براي بار يافتن به بارگاه جلال رباني و بالاخره ، اعتكاف برجسته ترين مظهر بندگي در پيشگاه الهي است .

سنت حسنه اعتكاف با آن جايگاه ويژه و بركات وافره در طول قرون و اعصار گذشته در ميان مسلمين آن چنانكه بايد جايگاه خود را نيافته و غبار محجوريت چهره درخشان آن را  پوشانده است.

يكي از بركات نظام مقدس جمهوري اسلامي و باقيات و صالحات حضرت امام خميني (ره) ، احياي اين سنت حسنه در جامعه اسلامي ايران خصوصاً در بين نسل جوان و نوجوان مي باشد . از اينكه دست اندركاران آن همايش نوراني در صدد گسترش و تجليل از معتكفين برآمدند جاي تقدير و تشكر دارد .

اميد است اين اقدام خداپسندانه مقبول درگاه خداوند متعال و مورد توجه حضرت ولي عصر (عج) و موجب عمران و آبادي هرچه بيشتر اين سنت محمدي(ص) در جامعه اسلامي خصوصاً در بين جوان و نوجوان را فراهم آورد .

 معنا و مفهوم اعتكاف

اعتكاف از ماده عكف مي باشد كه اهل لغت براي آن معاني گوناگون ذكر كرده اند . مرحوم صاحب جواهر در تعريف لغوي اعتكاف فرمود: هو الاحتباس و منه اللبث الطويل الذي هو احد افراد لزوم الشيء النفس عليه 1

پس اعتكاف در لغت به معناي حبس كردن است و از همين معني درنگ و توقف طولاني است .

مرحوم علامه طباطبايي هم معكوف و اعتكاف را به معناي ملازمت در مكان معني كرده است .2



ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 3 ارديبهشت 1395برچسب:اعتکاف , فضائل اعتکاف, | 15:22 | نویسنده : اعضای فعال کانون |

 

   چرا نام امیر المؤمنین در قرآن نیامده است

 

به نام خدا

شاید از خود بپرسیم که مسئله ی امامت با آن اهمیتی که داره ، همانطور که پیامبر می فرمایند: «كسى كه امام زمان خود را نشناسد و از دنيا برود به مرگ جاهليت مرده است».(۱)  پس چرا در قرآن نامی از امامان نیامده است؟؟؟

به طور خلاصه باید گفت، قرآن بسان قانون اساسی می‌باشد و انتظار اینکه همه چیز در آن آورده شود، کاملاً بی‌مورد است. نماز و روزه و زکات نیز که از عالی‌ترین فرائض اسلام است به طور کلی در قرآن وارد شده و تمام جزئیات آنها از سنّت پیامبر (ص) گرفته شده است و آنهایی که اهل حق هستند و می خواهند حق را بشناسند خداوند چراغهای هدایتی و نشانهایی بر جای گذاشته است که جویندگان حق و پیروان فرقه ناجیه می توانند بدان دست یابند و الحمدالله این نور خدا هر روز در حال پرتو افشانی و قوی تر شدن است . خداوند اگر از یک سو نام امامان را در قرآن نیاورده، ولی از سوی دیگر مسئله امامت و شرط امام بودن را در قرآن ذکر کرده است. در این مقاله دوازده دلیل برتر ، که چرا خداوند نام امامان را در قرآن ذکر نکرده است را برای شما بازگو کرده ایم تا مطلب برای همگان ملموس تر شود



ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 3 ارديبهشت 1395برچسب:حضرت علی, امیرالمومنین, ولایت درقرآن, امامت علی, اثبات ولایت, | 14:49 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
سوال :
آیا پیامبر اکرم (ص) در آخرین لحظه های عمر خویش هیچ تدبیری برای آینده اسلام نکرد؟ 
جوابپیامبر خدا (ص) در مناسبت هاى مختلف، در باره رهبرى آینده امّت اسلامی، سخن می گفت و علی (ع) را به عنوان جانشین برگزیده خدا معرفی می کرد، اوج این معرّفى و ابلاغ، در «حَجّة البلاغ» و به تعبیر دیگر «حَجّة الوداع» در «غدیر خم» بوده است
آخرین تدبیر ایشان، درخواست دوات و کاغد، برای املای وصیت مکتوب، در مسئله خلافت، جهت حفظ جلوگیرى از انحراف امّت بود
بخارى  به نقل از زُهْرى از عبید اللّه بن عبد اللّه از ابن عباس می نویسد: چون پیامبر خدا به حال احتضار افتاد - و مردانى از جمله عمر بن خطّاب هم در خانه بودند - فرمود : «هَلُمَّ أکتُب لَکُم کِتابا لا تَضِلّوا بَعدَهُ»؛ بشتابید تا برایتان نوشته اى بنویسم که پس از آن، گم راه نشوید. عمر گفت: «إن النبی قد غلب علیه الوجع و عندکم القرآن، حسبنا کتاب الله»!!!


ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 24 فروردين 1395برچسب:تعیین جانشین, پیامبر اسلام, عمر, غدیر, ان النبی لیهجر, | 23:35 | نویسنده : اعضای فعال کانون |
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 39 صفحه بعد